O mentalitate antreprenorială este un set de credințe, procese de gândire și moduri de a vedea lumea care conduce comportamentul antreprenorial. Oamenii întreprinzători cred cu tărie că este posibil să-și îmbunătățească situația de viață și să o trăiască după propriile reguli.
De asemenea, ei cred în capacitatea lor de a învăța, de a crește, de a se adapta și de a reuși.
Când vine vorba de conducerea unei afaceri de succes, mentalitatea potrivită poate fi la fel de importantă ca atingerea obiectivelor de vânzare sau producerea de modele de afaceri durabile.
Prima generație de antreprenori se concentrează pe volume
Străduindu-se să crească numărul de produse/servicii pe care îl vând, folosesc orice tactică pentru a vinde și mai mult. În mod ironic, marile companii (axate pe livrări mari de inventar) urmăresc, de asemenea, aceste targete și caută să le atingă în fiecare lună.
Următoarea generație de antreprenori se focusează pe venituri
Aceasta, pentru că strategia axată pe creșterea doar a volumelor nu este viabilă pe termen lung. Prețurile pot face o diferență uriașă în ceea ce privește valoarea percepută a produselor și serviciilor tale. De aceea, strategia de modificare a prețurile pentru a provoca elasticitate este esențială. Desigur, aceasta vizează volume, dar adevărata pârghie este venitul.
A treia generație de antreprenori este lovită de realitate! Veniturile sunt grozave
Veniturile sunt grozave, dar asta nu înseamnă că le și poți păstra constant, doar motivându-ți echipa de vânzări cu comisioane pentru a-și atinge obiectivele de vânzare. Oricine poate cumpăra produse și servicii la prețuri reduse. Pentru a-ți crește afacerea, strategia ar trebui să ia în calcul și costul afacerii pentru a genera și a menține profituri considerabile.
A patra generație de antreprenori este cea axată pe crearea unui StartUp de succes modern și inovator
Într-un articol recent, Jeff Bezos a spus că „fluxul de numerar pe acțiune a fost cel mai important lucru pentru Amazon și nu marjele de profit”. Fluxul de numerar disponibil, corelat cu profiturile obținute, veniturile atrase și volumele realizate, încununează strategia unui antreprenor de succes. Trebuie doar să lași evoluția să te conducă acolo! :)
Noțiuni fundamentale cu privire la crearea și administrarea unui IMM, găsiți aici.